x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trupele ruse desfăşurate în apropierea frontierei Ucrainei vor reveni în cazărmi în următoarele 20 de zile

Trupele ruse desfăşurate în apropierea frontierei Ucrainei vor reveni în cazărmi în următoarele 20 de zile

23 Mai 2014   •   23:25
Trupele ruse desfăşurate în apropierea frontierei Ucrainei vor reveni în cazărmi în următoarele 20 de zile

Potrivit ordinului dat de preşedintele rus Vladimir Putin, trupele ruse desfăşurate în apropierea frontierei Ucrainei vor reveni în cazărmi în următoarele douăzeci de zile, a anunţat vineri şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov. "Trupele sunt desfăşurate la bordul unor trenuri şi avioane de transport. Aceasta va dura aproximativ 20 de zile", a declarat generalul Gherasimov, citat de agenţia de presă RIA Novosti, preluată de AFP.

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist, generalul Gherasimov a exclus posibilitatea ca retragerea să fie finalizată până la 1 iunie. Luni, preşedintele Putin a ordonat trupelor ruse masate de la sfârşitul lunii martie la frontieră să se întoarcă în cazărmi. Forţele ruse, desfăşurate în regiunile de vest şi de sud ale Rusiei, au început să se întoarcă la bazele lor imediat după ce a fost dat ordinul, luni 19 mai, a asigurat generalul.

×
Subiecte în articol: trupe rusia ucraina retragere