x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tuneluri și arme, descoperite în casele de vacanță ale liderilor Hamas

Tuneluri și arme, descoperite în casele de vacanță ale liderilor Hamas

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2023   •   17:20
Tuneluri și arme, descoperite în casele de vacanță ale liderilor Hamas
Sursa foto: Hepta

Forţele de apărare israeliene (IDF) au transmis că armata israeliană a efectuat raiduri în casele de vacanță ale liderilor Hamas, inclusiv Sinwar, și a găsit tuneluri și arme, potrivit The Times of Israel.

Trupele Brigăzii a 7-a blindate au efectuat duminică un raid în birourile comandantului batalionului Khan Younis al Hamas și în casele de vacanță ale mai multor comandanți de rang înalt ai Hamas, inclusiv ale liderului grupării teroriste din Gaza, Yahya Sinwar, afirmă IDF.

Comandantul Brigăzii 7 blindate, colonelul Elad Tzuri, a declarat că forțele sale luptă împotriva Hamas în zona Khan Younis.

El a declarat că brigada a ajuns, de asemenea, în piața principală din Bani Suheila, la periferia orașului Khan Younis.

În timpul operațiunilor, trupele brigăzii au ucis „numeroși teroriști”, inclusiv unii prin bombardamente de tancuri, precizează IDF într-un comunicat, adăugând că trupele au descoperit, de asemenea, aproximativ 30 de puțuri de tunel, au lovit zeci de locuri de lansare a rachetelor antitanc și posturi de observare și au confiscat arme folosite de agenți Hamas, împreună cu materiale de informații.

„Am găsit arme, tuneluri în interiorul caselor de vacanță ale unor înalți oficiali Hamas”.

„Vedem o mulțime de puțuri de tuneluri aici, încă ne întâlnim cu inamicul, dar obținem controlul operațional al zonei”, se arată în comunicatul IDF.

Pe lângă birourile comandantului batalionului Khan Younis și casele de vacanță ale unor înalți comandanți Hamas, IDF afirmă că trupele au efectuat un raid și într-un avanpost aparținând batalionului grupării teroriste Deir al-Balah, confiscând materiale care conțin informații.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lideri hamas tuneluri arme