x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia / Masacru linga Istanbul

Turcia / Masacru linga Istanbul

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Iul 2008   •   00:00

Politia turca a descoperit miercuri pe un cimp de linga Istanbul cadavrele a 13 imigranti ilegali, probabil decedati prin asfixiere, a informat presa, relateaza agentia Anatolia, citata de AFP. Cadavrele au fost descoperite intr-o zona rurala din apropierea cartierului Küçükçekmece, in partea europeana a orasului.

Poliţia turcă a descoperit miercuri pe un cîmp de lîngă Istanbul cadavrele a 13 imigranţi ilegali, probabil decedaţi prin asfixiere, a informat presa, relatează agenţia Anatolia, citată de AFP. Cadavrele au fost descoperite într-o zonă rurală din apropierea cartierului Küçükçekmece, în partea europeană a oraşului.

 

PEISAJ SUMBRU. Un responsabil a spus că un camion a abandonat cadavrele, precum şi pe 125 de imigranţi în viaţă în jurul orei 04.00 , probabil după ce şoferul a constatat moartea prin asfixiere a unora dintre pasageri. Majoritatea victimelor erau pakistanezi, a afirmat cotidianul Hürriyet. O parte a imigranţilor care au supravieţuit au fost arestaţi de poliţie, potrivit Anatolia. Turcia se află la intersecţia filierelor de imigraţie ilegală din Asia spre Europa. Imigranţii încearcă să ajungă, pe cale terestră, în Grecia, fie, pe cale maritimă, pe insulele greceşti sau în Italia, punîndu-şi viaţa în pericol.

 

×
Subiecte în articol: externe