x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uber a acceptat să plătească 178 de milioane de dolari șoferilor de taxi din Australia

Uber a acceptat să plătească 178 de milioane de dolari șoferilor de taxi din Australia

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2024   •   14:30
Uber a acceptat să plătească 178 de milioane de dolari șoferilor de taxi din Australia

Compania Uber a fost de acord să plătească 178,3 milioane de dolari șoferilor de taxi din Australia, potrivit BBC. Este vorba despre o despăgubire colectivă stabilită la finalul unui proces. Acțiunea în instanță a fost deschisă de peste 8.000 de proprietari și șoferi de taxi.

O firmă de avocatură a depus acțiunea colectivă în numele a peste 8.000 de proprietari și șoferi de taxi. Avocații au susținut că firmele de taxi au pierdut sume importante de bani după ce Uber a intrat pe piața din Australia. Compania a acceptat să plătească despăgubirea uriașă.

„Din 2018, Uber a adus contribuții semnificative la diferite scheme de compensare a taxiurilor la nivel de stat și, odată cu soluționarea propusă de astăzi, punem aceste probleme în trecutul nostru”, a transmis Uber într-un comunicat.

Acțiunea colectivă a fost intentată împotriva Uber în 2019 la Curtea Supremă a statului Victoria din Australia. Înainte de efectuarea plăților, instanța trebuie să aprobe acordul.

Compania Uber, cu sediul în San Francisco, a fost fondată în 2009 și operează în aproximativ 70 de țări. De-a lungul anilor, s-a confruntat cu proteste ale șoferilor de taxi din întreaga lume.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: soferi taxi australia