x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucigaşul româncei a plecat zâmbind spre puşcărie

Ucigaşul româncei a plecat zâmbind spre puşcărie

de Carmen Plesa    |    19 Oct 2010   •   00:00
Ucigaşul româncei a plecat zâmbind spre puşcărie
Sursa foto: roma.repubblica.it/

Tânărul italian acuzat că a provocat moartea unei infirmiere românce, după ce a lovit-o cu pumnul, a fost transferat ieri la închisoare şi se află la izolare, pentru a fi protejat de ceilalţi deţinuţi, a anunţat Il Messaggero. Într-o fotografie publicată de La Repubblica se vede că Alessio Burtone, care are faţa semiacoperită de o glugă, zâmbeşte în timp ce e preluat de carabinieri de acasă, pentru a fi dus la închisoare.



"Alessio liber, carabinierii sunt infami", au strigat câteva zeci de prieteni ai italianului, aplaudându-l pe Burtone, în timp ce acesta era luat de la locuinţa părinţilor pentru a fi dus la închisoare Regina Coeli. "Tânărul de 20 de ani, care cu o teribilă lovitură a ucis-o pe Maricica Hăhăianu", aşa cum îl descrie La Repubblica, a fost suţinut de amici care au urlat ca la stadion şi au insultat.

"Alemanno e primarul Bucureştiului, pentru că îi apără pe români"

"De azi, Alemanno e primarul Bucureştiului, pentru că îi apără doar pe români", au strigat prietenii lui Burtone. Gianni Alemanno a făcut declaraţii foarte dure la adresa tânărului, după ce înregistrarea în care o loveşte pe româncă a fost făcută publică. Primarul Romei a anunţat că instituţia pe care o conduce se va constitui parte civilă în procesul împotriva italianului. Alemanno a militat şi pentru ca Burtone să fie mutat la închisoare, din arestul domiciliar, fapt ce a provocat o adevărată polemică cu alţi membri ai partidului său, care declaraseră că tânărul acuzat de crimă nu trebuie încarcerat.

Nici jurnaliştii italieni, o parte dintre ei foarte duri la adresa lui Burtone, nu au scăpat de insultele prietenilor arestatului, care au strigat: "Jurnaliştii terorişti, jurnaliştii şacali".

Tinerii i-au mai urat primarului Gianni Alemanno să fie prădat de români şi au declarat că Maricica Hăhăianu era o scandalagioaică.

Alessio Burtone riscă 18 ani de închisoare pentru omor prin imprudenţă. Autopsia a arătat că Maricica Hăhăianu (32 de ani) a murit în urma traumei craniene profunde pe care o avea la ceafă.

O piaţă şi o şcoală cu numele româncei

La 8 octombrie, într-o staţie de metrou din Roma, după o discuţie destul de aprinsă pornită de la faptul că românca s-ar fi băgat în faţă, la bilete, Alessio Burtone a lovit-o cu pumnul pe Maricica Hăhăianu, care a căzut pe spate. Femeia a fost transportată în comă la spital, dar nu a mai putut fi salavată.

Consilierii din primăria Romei iau în considerare că piaţa în care a fost ucisă românca să poarte în viitor numele acesteia. Consilierul pentru educaţie, Laura Marsilio, a anunţat că şi o viitoare şcoală din Roma ar putea fi numită "Maricica Hăhăianu".

×
Subiecte în articol: externe