x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina, amenintata cu sanctiuni

Ucraina, amenintata cu sanctiuni

30 Oct 2004   •   00:00

Ucrainenii merg maine la urne pentru a-si alege un presedinte. Situatia este extrem de tensionata la Kiev. Rezultatul alegerilor este asteptat cu sufletul la gura nu numai de ucraineni, ci si de catre comunitatea internationala.

LAVINIA TUDORAN

PROTEST. Ziaristii de la Kiev au inceput revolta
Intre principalii contracandidati, prorusul Viktor Ianukovici, candidatul puterii, si prooccidentalul Viktor Iuscenko, reprezentantul opozitiei, este o diferenta foarta mica, de putin peste un procent. Insa multi se tem ca alegerile vor fi fraudate.

SUA AVERTIZEAZA. Statele Unite au avertizat ca vor impune Ucrainei sanctiuni daca scrutinul de duminica nu va respecta normele democratice. "Vom lua masuri impotriva celor responsabili pentru un eventual esec electoral, iar relatiile bilaterale, precum si integrarea in organizatiile euro-atlantice vor avea de suferit", se arata intr-un comunicat difuzat ieri de Ambasada SUA la Kiev. Candidatul opozitiei a anuntat ca va trimite 200.000 de observatori la toate birourile de vot pentru a preveni frauda.

PRESA ACUZA. Nici presa de la Kiev nu mai este multumita. Sapte jurnalisti ai postului de televiziune 1+1, controlat de putere, au demisionat ieri, ca forma de protest fata de cenzura din timpul campaniei electorale. "Refuzam sa luam parte la acest razboi informational pe care puterea l-a declansat impotriva propriului popor", au explicat ziaristii demisionari.

×
Subiecte în articol: externe