x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina anunță că a pierdut controlul într-un oraș din estul țării

Ucraina anunță că a pierdut controlul într-un oraș din estul țării

18 Apr 2022   •   16:30
Ucraina anunță că a pierdut controlul într-un oraș din estul țării

Controlul asupra orașului Kreminna a fost pierdut pe fondul unor lupte grele, a anunțat CNN care citează un oficial regional din Ucraina. Localitatea se află în regiunea Lugansk.

Controlul asupra orașului Kreminna a fost „pierdut", potrivit lui Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale Luhansk, în timp ce forțele rusești încearcă să înfrângă rezistența ucraineană în estul țării.

„În acest moment, controlul asupra orașului Kreminna este pierdut" și continuă luptele grele, a declarat Haidai pe Telegram.

În timp ce locuitorii încercau să fugă cu propriile vehicule, forțele rusești au deschis focul asupra unei mașini care transporta civili, a mai spus Haidai.

„Patru persoane au murit. O persoană grav rănită se află încă la fața locului. Medicii nu pot ajunge la ea din cauza bombardamentelor nesfârșite", a precizat el.

Forțele rusești au încercat să avanseze spre granițele Luganskului și Donețkului, în regiunea Donbas. Concentrarea Rusiei s-a mutat spre est, după cum a promis la negocierile de pace de la Istanbul.

×
Subiecte în articol: ucraina kreminna lugansk kreminna