x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina ar putea opri tranzitarea pe teritoriul său a gazelor ruse destinate Europei

Ucraina ar putea opri tranzitarea pe teritoriul său a gazelor ruse destinate Europei

09 Aug 2014   •   09:10
Ucraina ar putea opri tranzitarea pe teritoriul său a gazelor ruse destinate Europei

Kievul intenţionează să închidă Moscovei tranzitarea gazelor destinate Europei, a declarat vineri premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpres. Şeful executivului de la Kiev a precizat că guvernul său a prezentat Radei Supreme un proiect de lege ce prevede adoptarea a 26 de tipuri de sancţiuni împotriva Moscovei, între care şi suspendarea tranzitării produselor energetice.

Iaţeniuk a adăugat că speră ca acest proiect să fie adoptat de legislativul de la Kiev la începutul săptămânii viitoare. El a estimat posibilele pierderi ale Ucrainei ca urmare a politicii Rusiei şi a instituirii de sancţiuni de către Kiev la 7 miliarde de dolari pe an.

Tot vineri, premierul ucrainean a anunţat sancţiuni împotriva a 172 de cetăţeni şi 65 de companii, în principal ruse, acuzate că au susţinut anexarea Crimeii sau că au finanţat insurecţia prorusă în estul ţării. Această listă, al cărei conţinut nu a fost dezvăluit, urmează să fie validată de Consiliul naţional pentru securitate şi apărare naţională şi apoi aprobată de parlament.

Sancţiunile ar putea să se concretizeze în special prin interdicţii de a intra în ţară sau îngheţarea activelor, a precizat premierul Arseni Iaţeniuk.

×