x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina: O bancă a oligarhului Kolomoiski, jefuită la Doneţk

Ucraina: O bancă a oligarhului Kolomoiski, jefuită la Doneţk

de Agerpres    |    02 Iul 2014   •   20:40
Ucraina: O bancă a oligarhului Kolomoiski, jefuită la Doneţk

O agenţie din Doneţk (în estul Ucrainei) a celei mai mari bănci ucrainene Privatbank, care aparţine oligarhului pro-Kiev Igor Kolomoiski, a fost atacată miercuri de către indivizi înarmaţi care au plecat cu aproape un milion de euro, au anunţat forţele de securitate locale.

"Astăzi, în jurul orei 16:00, 10 indivizi cu cagule şi în uniforme de camuflaj, înarmaţi cu puşti de asalt, au blocat accesul clădirii Privatbank din Doneţk. Ei au adus în faţa intrării un microbuz şi un camion, în care au încărcat banii", a indicat pentru AFP Olga Potcealova, purtător de cuvânt al poliţiei locale.

"Angajaţii băncii au predat indivizilor 15 milioane de grivne (aproximativ 930.000 de euro). Angajaţii nu au depus plângere, dar o echipă de anchetatori se află la faţa locului", a mai indicat Potcealova.

Un angajat al băncii a indicat, sub rezerva anonimatului, că nimeni nu a fost ucis sau rănit.

Privatbank îl are ca principal acţionar pe influentul oligarh pro-Kiev Igor Kolomoiski, numit în martie guvernator al regiunii Dnipropetrovsk (est) de către noile autorităţi ucrainene.

Comitetul de Anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei anunţa în luna iunie declanşarea urmăririi penale împotriva lui Kolomoiski, acuzat de organizarea de operaţiuni armate în estul ţării. Miercuri, Tribunalul Basmannîi din Moscova a dispus în contumacie arestarea lui Kolomoiski. 

×
Subiecte în articol: ucraina donetk privatbank