x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectul războiului: Ucraina și-a triplat producția de armament anul trecut

Efectul războiului: Ucraina și-a triplat producția de armament anul trecut

de Redacția Jurnalul    |    25 Feb 2024   •   15:40
Efectul războiului: Ucraina și-a triplat producția de armament anul trecut
Sursa foto: Hepta

Ucraina și-a triplat producția de arme anul trecut, iar 500 de companii lucrează în prezent în sectorul de apărare al țării, a declarat duminică ministrul industriilor strategice de la Kiev, citat de Reuters.

Kievul caută modalități de a-și consolida apărarea împotriva invaziei Moscovei de acum doi ani, inclusiv prin stimularea producției interne de arme și a inovației.

Oleksandr Kamyshin a declarat în timpul unei conferințe televizate la Kiev că 100 de companii de stat și 400 de companii private sunt implicate în acest efort și că Ucraina intenționează în acest an „să crească considerabil producția de muniție”.

Într-o alocuțiune separată, ministrul ucrainean al industriei digitale, Mykhailo Fedorov, a declarat că 90% dintre dronele folosite pe câmpul de luptă împotriva forțelor rusești au fost produse în Ucraina.

Ministrul ucrainean de interne, Ihor Klymenko, a declarat în timpul conferinței că nicio armă nu a trecut granița din Ucraina în Uniunea Europeană în timpul celor doi ani de invazie la scară largă a Rusiei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina productie arme