x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina va semna acordul politic de asociere cu UE, după 5 luni şi o revoluţie

Ucraina va semna acordul politic de asociere cu UE, după 5 luni şi o revoluţie

15 Mar 2014   •   11:27
Ucraina va semna acordul politic de asociere cu UE, după 5 luni şi o revoluţie
Sursa foto: ALEXEY FURMAN/EPA

Prim-ministrul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a anunţat sâmbătă, într-un mesaj difuzat de televiziuni, că partea politică a acordului de asociere între Ucraina şi Uniunea Europeană va fi semnată la 21 martie - informează AFP.

'Am avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy', a spus Iaţeniuk, care s-a întors vineri dintr-un turneu în Europa şi Statele Unite. 'Am căzut de acord ca partea politică a acordului de asociere între Ucraina şi Uniunea europeană să fie semnată în timpul summitului din 21 martie', a declarat el, adăugând că partea economică va fi semnată 'mai târziu'.

Partea economică din acest acord este cea pe care fostul preşedinte Viktor Ianukovici a refuzat să o semneze la sfârşitul luni noiembrie a anului trecut, scrie AFP. Refuzul său a declanşat mişcarea de contestare care a condus la înlăturarea sa. În momentul respectiv, susţinătorii apropierii de Rusia estimau că partea economică ar crea importante dificultăţi pentru industria ucraineană, puternic integrată în economia rusă.

×
Subiecte în articol: ucraina acord asociere la UE