x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucrainenii lansează o petiție pentru acordarea cetățeniei și a rolului de premier lui Boris Johnson

Ucrainenii lansează o petiție pentru acordarea cetățeniei și a rolului de premier lui Boris Johnson

27 Iul 2022   •   11:40
Ucrainenii lansează o petiție pentru acordarea cetățeniei și a rolului de premier lui Boris Johnson

Ucrainenii au lansat o petiție prin care cer acordarea cetățeniei ucrainene și a rolului de premier al Ucrainei lui Boris Johnson, prim ministrul demisionar din Marea Britanie, potrivit Reuters.

Petiția a strâns peste 2.500 de semnături la câteva ore după ce a fost postată marți pe site-ul oficial de petiții al Ucrainei.

În ciuda faptului că și-a pierdut popularitatea în Marea Britanie ceea ce l-a forțat să își anunțe demisia, Boris Johnosn este foarte iubit în Ucraina pentru sprijinul în lupta împotriva Rusiei.

Petiția adresată președintelui ucrainean Volodimir Zelenski enumeră punctele forte ale lui Johnson, acestea fiind „sprijinul mondial pentru Boris Johnson, o poziție clară împotriva invaziei militare a Ucrainei, înțelepciune în domeniile politic, financiar și juridic".

Cu toate acestea, petiția recunoaște că implementarea solicitării ar duce la nerespectarea Constituției Ucrainei.

Zelenski nu a menționat încă noua petiție, dar va fi obligat să răspundă oficial dacă aceasta va primi 25.000 de semnături.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Boris Johnson