x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE afirmă că trebuie să verifice informaţiile privind intrarea convoiului umanitar rus în Ucraina

UE afirmă că trebuie să verifice informaţiile privind intrarea convoiului umanitar rus în Ucraina

de Agerpres    |    22 Aug 2014   •   16:19
UE afirmă că trebuie să verifice informaţiile privind intrarea convoiului umanitar rus în Ucraina

Comisia Europeană a afirmat vineri că are nevoie de mai multe informaţii înainte de a lua o poziţie în ce priveşte pătrunderea convoiului umanitar rus pe teritoriul Ucrainei fără autorizaţia guvernului de la Kiev şi fără escorta Crucii Roşii, dar a amintit că livrarea acestui ajutor trebuie să se facă cu aprobarea autorităţilor de la Kiev.

"Am văzut informaţiile care au venit, care sunt contradictorii, motiv pentru care veţi înţelege că nu putem comenta fără să le verificăm", a spus Sebastien Brabant, purtător de cuvânt al Serviciului European de Acţiune Externă.

El a aminitit totuşi că poziţia Uniunii Europene (UE) în chestiunea convoiului umanitar rus a fost exprimată clar de mai multe ori.

"Ajutorul umanitar al Rusiei trebuie distribuit cu respectarea deplină a dreptului internaţional, prin intermediul instituţiilor internaţionale competente şi cu acordul guvernului ucrainean", a menţionat oficialul comunitar.

Conform relatărilor agenţiilor de presă, două coloane din acel convoi umanitar rus, compuse din 34 şi, respectiv, circa 100 de camioane, au pătruns vineri în regiunea separatistă Lugansk din estul Ucrainei, fără să fi primit avizul autorităţilor de la Kiev şi fără să fie însoţite de Crucea Roşie. Guvernul ucrainean a calificat această acţiune drept "invazie directă" din partea Rusiei, dar a precizat că nu va încerca să oprească cu forţa camioanele pentru a evita provocările.

×
Subiecte în articol: invazie ucraina ucraina Rusia