x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE anunță un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de euro pentru Ucraina

UE anunță un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de euro pentru Ucraina

22 Iul 2022   •   22:05
UE anunță un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de euro pentru Ucraina

Uniunea Europeană a anunțat vineri că a aprobat un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de euro (510 milioane de dolari) pentru Ucraina, scrie CNN.

Aceste "două măsuri de asistență în cadrul Instrumentului european pentru pace (EPF) au ca scop intensificarea sprijinului UE pentru capacitățile și rezistența forțelor armate ucrainene de a apăra integritatea teritorială și suveranitatea țării și de a proteja populația civilă împotriva agresiunii militare rusești în curs de desfășurare", a precizat Consiliul European într-o declarație.

Cele 500 de milioane de euro suplimentare aduc pachetul total de ajutor militar al UE pentru Ucraina la 2,5 miliarde de euro (2,55 miliarde de dolari), potrivit Consiliului.

"UE rămâne concentrată și fermă în sprijinul său pentru Ucraina în lupta sa pentru libertate și independență. Ucraina are nevoie de mai multe arme; noi le vom furniza. În acest context, statele membre ale UE au convenit să mobilizeze o a cincea tranșă de asistență militară în valoare de 500 de milioane de euro, ceea ce face ca această tranșă să ajungă la un total de 2,5 miliarde de euro de echipamente militare pentru forțele armate ucrainene", a declarat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate.

(sursa: Mediafax)

×