x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE creează un grup de lucru şi îşi rezervă dreptul de a lua măsuri împotriva embargoului rusesc asupra produselor alimentare

UE creează un grup de lucru şi îşi rezervă dreptul de a lua măsuri împotriva embargoului rusesc asupra produselor alimentare

de Agerpres    |    07 Aug 2014   •   21:08
UE creează un grup de lucru şi îşi rezervă dreptul de a lua măsuri împotriva embargoului rusesc asupra produselor alimentare

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a convocat pentru sfârşitul acestei săptămâni o reuniune de lucru a Direcţiei generală pentru Agricultură şi luni va fi creat un grup de lucru pentru a analiza consecinţele economice ale sancţiunilor ruse şi pentru a coordona acţiunile Uniunii Europene (UE), a anunţat joi purtătorul de cuvânt al comisarului, Roger Waite.

Grupul de lucru va avea ca obiectiv să analizeze în toate detaliile măsurile adoptate de Rusia şi să evalueze impactul potenţial al acestora, a precizat Waite.

Acesta a mai menţionat că Dacian Cioloş s-a aflat în contact cu preşedinţia italiană prin rotaţie a UE şi cu diferiţi miniştri europeni pentru a evidenţia cum va răspunde Comisia, în următoarele zile.

Responsabilul european a adăugat că se are în vedere convocarea unei reuniuni de urgenţă pentru a coordona răspunsul UE, dar nu se ştie deocamdată când anume va avea loc aceasta.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Frederic Vincent, a afirmat că UE îşi rezervă dreptul de a lua măsuri împotriva deciziei "evident politice" a autorităţilor ruse de a interzice, timp de un an, importul majorităţii produselor agroalimentare din Europa şi SUA.


×
Subiecte în articol: import rusia ue dacian ciolos