x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE crește numărul de soldaţi ucraineni care urmează să fie instruiţi de militari din statele membre

UE crește numărul de soldaţi ucraineni care urmează să fie instruiţi de militari din statele membre

de Redacția Jurnalul    |    31 Aug 2024   •   00:20
UE crește numărul de soldaţi ucraineni care urmează să fie instruiţi de militari din statele membre
Sursa foto: Hepta

Miniştrii apărării din UE au purtat discuţii, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles, despre operaţiunea în curs a blocului comunitar de a instrui soldaţii ucraineni, scrie dpa.

Josep Borrell a anunţat la reuniunea de la Bruxelles că 60.000 de soldaţi ucraineni au fost instruiţi până la sfârşitul verii, urmând ca alţi 15.000 să treacă prin aceleaşi pregătiri până la sfârşitul anului 2024.

Potrivit dpa, şeful diplomaţiei UE a declarat că, în schimb, s-a decis ca antrenamentele să fie „cât mai aproape posibil de Ucraina, dar nu pe teritoriul ucrainean”. O echipă restrânsă de oficiali „în majoritate militari” va coordona instruirea de la Kiev, a adăugat el.

Ce ţări sunt deschise ideii de instruire a soldaţilor ucraineni

Preşedintele francez Emmanuel Macron a semnalat că este în favoarea instruirii soldaţilor ucraineni în Ucraina. Aceeaşi părere este împărtăşită atât de Lituania, cât şi de ministrul estonian al Apărării, Hanno Pevkur, relevă dpa.

Pe de altă parte, Germania nu este de acord cu această idee, considerând că o astfel de acţiune ar conduce la o escaladare a conflictului.

În luna martie a acestui an, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat Parlamentul că a aprobat instruirea a unui număr de aproximativ 50 de soldaţi ucraineni în România.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: soldati ucraineni militari ue romania