x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE prelungește acordul privind serviciile de roaming cu Ucraina

UE prelungește acordul privind serviciile de roaming cu Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2024   •   22:45
UE prelungește acordul privind serviciile de roaming cu Ucraina

Acordul privind serviciile de roaming, care asigură prețuri accesibile pentru apelurile către și dinspre Ucraina, a fost prelungit pentru 12 luni, anunță Comisia Europeană.

Comisia salută cea de-a cincea prelungire, cu încă 12 luni, a acordului voluntar dintre 22 de operatori de telecomunicații europeni și 7 din Ucraina, încheiat pentru a le asigura refugiaților ucraineni posibilitatea de a rămâne conectați peste granițe.

Comisia a facilitat acest acord împreună cu autoritatea națională ucraineană de reglementare. Apelurile accesibile le permit persoanelor care caută adăpost în Europa să țină legătura cu familia și prietenii din Ucraina. Acest lucru este posibil datorită angajamentului operatorilor semnatari de a reduce de ambele părți tarifele de conectare a apelurilor internaționale.

Cele mai recente date puse la dispoziție de Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) indică eficiența acordului, pe baza căruia operatorii pot oferi apeluri accesibile.

Comisia încurajează toți operatorii să adere la acest acord.

×
Subiecte în articol: ue roaming ucraina