x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Un adolescent a supravieţuit 49 de zile pe mare

VIDEO. Un adolescent a supravieţuit 49 de zile pe mare

24 Sep 2018   •   14:28
VIDEO. Un adolescent a supravieţuit 49 de zile pe mare
Sursa foto: Consulatul Indoneziei din Osaka

Un adolescent indonezian a supravieţuit 49 de zile pe mare, într-o corabie de pescuit. Tânărul a băut apă de mare şi a mâncat peşte, pe care l-a gătit cu ajutorul unor lemne pe care le-a rupt din corabia sa, potrivit BBC.

Aldi Novel Adilang pescuia la 125 de kilometri depărtare de ţărmul indonezian, în mijlocul lunii iulie, când vântul puternic a început, iar ambarcaţiunea sa a ajuns în ocean. Acesta a sfârşit la sute de kilometri depărtare, de unde a fost salvat de o navă sub pavilion Panama, după 49 de zile.

Tânărul, în vârstă de 19 ani, trebuia să aprindă lămpile de pe coliba plutitoare, pentru a atrage peştii. Coliba era amplasată în mijlocul mării, însă în fiecare săptămână, membri ai echipei veneau pentru a recolta peştele şi pentru a aduce alimente proaspete şi apă. Deşi ambarcaţiunea era ancorată, funiile s-au rupt, iar tânărul a ajuns cu coliba plutitoare în larg. Coliba nu are nici motor, nici vâsle.

Tânărul a avut o cantitate limitate de provizii, aşa că a fost nevoit să prindă peşte şi să îl gătească. În ceea ce priveşte apa, acesta a folosit apa de mare pe care a filtrat-o prin haine pentru a reduce aportul de sare.

“A spus că a fost foarte speriat şi plângea des”, a spus un diplomat indonezian din Osaka, Faja Firdaus.”De fiecare dată când vedea un vaport, a spus că avea speranţă, dar au trecut peste 10 vapoare pe lângă el. Niciunul nu a oprit sau nu l-a văzut.”

 

×