x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un apropiat al lui Hamid Karzai, plătit de CIA

Un apropiat al lui Hamid Karzai, plătit de CIA

26 Aug 2010   •   00:00

Un apropiat al preşedintelui afgan Hamid Karzai, aflat în centrul unei anchete de corupţie ce ar putea avea implicaţii politice, este plătit de Agenţia Centrală de Informaţii.

Mohammed Zia Salehi, şeful de administraţie din cadrul Consiliului Naţional de Securitate, este, după toate aparenţele, de mai mulţi ani în slujba CIA, potrivit unor oficialităţi afgane şi americane, informează New York Times. Nu se ştie exact care este activitatea lui Salehi în schimbul căreia el primeşte bani de la CIA. Sunt posibile mai multe variante, între care să furnizeze informaţii agenţiei americane de spionaj, să prezinte obiective americane în interiorul palatului prezidenţial de la Kabul sau ambele.

Relaţia lui Salehi cu CIA subliniază contradicţiile profunde din centrul politicii Administraţiei Obama în Afganistan, în timp ce americanii îi cer lui Karzai să elimine corupţia din Guvernul său, dar finanţează în acelaşi timp chiar persoanele suspectate de fapte de corupţie.

Salehi a fost arestat în iulie şi eliberat după intervenţia lui Karzai. Mai multe oficialităţi afgane afirmă că Salehi ar fi la curent cu afacerile de corupţie din cadrul administraţiei lui Karzai.

×
Subiecte în articol: externe