x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un ciclon tropical ameninţă zonele de coastă din nordul Australiei

Un ciclon tropical ameninţă zonele de coastă din nordul Australiei

08 Apr 2014   •   11:43
Un ciclon tropical ameninţă zonele de coastă din nordul Australiei

Un ciclon tropical care în prezent creşte în intensitate în Marea Coralilor ar putea ameninţa comunităţile care trăiesc în zonele de coastă din nordul Australiei până vineri, a declarat marţi Biroul de Meteorologie australian, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Ciclonul Ita, care se afla marţi la 970 de kilometri nord-est de oraşul de coastă australian Cooktown, ar putea creşte în intensitate devenind un ciclon de categoria 4 pe scara Saffir-Simpson (care are 5 grade), capabil să genereze rafale de vânt de până la 279 de kilometri pe oră până vineri dimineaţă, a precizat sursa citată.

Organizaţia Naţiunilor Unite a început luni desfăşurarea de personal în Insulele Solomon după ce depresiunea tropicală Ita a provocat inundaţii masive, care au condus la moartea a cel puţin 23 de persoane şi care afectează în prezent alte 50.000, potrivit ONU.

Cicloanele se formează de obicei în apropierea Australiei în perioada noiembrie-aprilie şi de cele mai multe ori afectează activităţile miniere de pe coastele de est şi de vest australiene.

×