x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un condamnat la moarte executat ar putea fi absolvit de vină în SUA

Un condamnat la moarte executat ar putea fi absolvit de vină în SUA

05 Oct 2010   •   00:00

Todd Willingham, executat în 2004, la vârsta de 36 de ani, ar putea deveni în această săptămână primul condamnat la moarte american care să obţină o reabilitare postmortem. Un judecător texan a convocat o audiere miercuri şi joi pentru a stabili dacă acesta era într-adevăr nevinovat de moartea celor trei fii ai săi.



"Nu văd nimic care să fie atât de important în sistemul nostru judiciar ca absolvirea de vină a cuiva care era în realitate nevinovat, dar care a fost condamnat şi executat", a declarat pentru AFP judecătorul Charlie Baird. "Este cel mai îngrozitor lucru care se poate întâmpla", a adăugat el.

Judecătorul Baird a fost sesizat de familia lui Todd Willingham, care, până la ultimele sale cuvinte, i-a clamat întotdeauna nevinovăţia.

Todd Willingham a fost condamnat la moarte în 1992 pentru că şi-a incendiat casa cu un an înainte, omorându-şi fetiţa de doi ani şi cei doi gemeni de un an. El avea 23 de ani la momentul faptelor, iar raportul de expertiză stabilea existenţa a numeroase elemente ce dovedeau că ar fi fost vorba de un incendiu voluntar. Ulterior, acest raport a fost contestat de mai mulţi specialişti recunoscuţi din domeniu, care au concluzionat cu toţii că a fost un accident.

×
Subiecte în articol: externe