x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un elicopter militar american s-a prăbuşit în estul Angliei: Patru persoane ar fi murit

Un elicopter militar american s-a prăbuşit în estul Angliei: Patru persoane ar fi murit

08 Ian 2014   •   14:10
Un elicopter militar american s-a prăbuşit în estul Angliei: Patru persoane ar fi murit

Patru persoane ar fi murit după ce un elicopter militar american s-a prăbuşit, marţi, în estul Angliei în timpul unui antrenament de rutină, au anunţat poliţia şi oficiali americani, informează agenţia Reuters.

Elicopterul zbura de la baza US Air Force - RAF Lakenheath (în regiunea Suffolk) şi s-a prăbuşit în nordul regiunii de coastă Norfolk.  "Putem confirma că unul din elicopterele noastre HH-60G Pave Hawk s-a prăbuşit în afara sectorului Cley în timpul unui exerciţiu de zbor", a declarat un purtător de cuvânt de la baza SUA, potrivit Agerpres.

Cauza accidentului, care a avut loc într-o rezervație naturală din apropierea satului Cley, lângă mare, nu este încă cunoscută. Zona este la aproximativ 130 mile nord-est de Londra.

Purtătorul de cuvânt de la Lakenheath nu a putut să spună câţi membri ai echipajului erau la bordul elicopterului în timpul operaţiunii.

"Misiunea principală a elicopterului HH-60G Pave Hawk este să efectueze operaţiuni de zi sau de noapte în medii ostile pentru a recupera membri ai echipajelor doborâte sau alte persoane izolate în timpul războiului", a declarat baza forţelor aeriene pe site-ul său.

Marea Britanie este lovită în prezent de vânturi violente şi ploi puternice.

×