x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un imam şi asistentul său, împuşcaţi mortal la New York

Un imam şi asistentul său, împuşcaţi mortal la New York

14 Aug 2016   •   17:05
Un imam şi asistentul său, împuşcaţi mortal la New York
Sursa foto: FOTO - Arhiva

Un imam şi asistentul său au fost împuşcaţi mortal sâmbătă în apropierea unei moschei din New York, a anunţat poliţia, care nu avansează un motiv al crimei, relatează AFP şi Reuters.

Maulama Akonjee, în vârstă de 55 de ani, şi Thara Uddin, asistentul său de 64 de ani, au fost împuşcaţi în cap cu puţin timp înainte de ora locală 14.00 (18.00 GMT) în cartierul Ozone Park, din arondismentul Queens.

Cei doi au fost transportaţi la spitalul Jamaica, unde a fost pronunţat decesul imamului Akonjee şi unde celălalt bărbat, Thara Uddin, a murit în urma rănilor suferite.

Poliţia a precizat că nu cunoaşte în acest stadiu motivaţiile atacului.

"Nimic nu indică în ancheta preliminară că victimele ar fi fost vizate din cauza religiei lor", a precizat poliţia, care nu exclude însă această ipoteză.

Un bărbat suspectat că ar fi autorul atacului, şi care este în prezent căutat, s-a apropiat de cele două victime din spate. Martorii l-au văzut apoi pe bărbat îndepărtându-se cu un pistol în mână după împuşcături, potrivit poliţiei.

Potrivit media americane, cei doi bărbaţi au fost ucişi când ieşeau din moscheea Al-Furqan Jame Masjid după rugăciunea de după-amiază, în ţinută religioasă.

"Când un responsabil religios este ucis în plină zi pe străzile din Queens, trebuie să rămânem o comunitate unită şi să cerem dreptate!", a postat pe Twitter reprezentantul cartierului în consiliul municipal al oraşului, Eric Ulrich.

Potrivit imaginilor difuzate pe Twitter, zeci de persoane s-au adunat sâmbătă seară în apropiere de scena crimei, unele dintre ele scandând: "Vrem să se facă dreptate!".

"Imaginaţi-vă că tatăl dumneavoastră este împuşcat mortal fără motiv (...) Când păstrăm tăcerea, permitem ca crimele să continue", a declarat Afaf Nasher, directoarea principalei asociaţii americane pentru apărarea drepturilor musulmanilor CAIR (Council on American-Islamic Relations) pentru regiunea New York.

În cartierul Ozone Park trăieşte o importantă comunitate musulmană, originară în principal din Bangladesh.

Sursa: AGERPRES

×