x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un inginer Google colecta intenţionat date private prin programul Street View, se arată într-un raport

Un inginer Google colecta intenţionat date private prin programul Street View, se arată într-un raport

30 Apr 2012   •   17:01
Un inginer Google colecta intenţionat date private prin programul Street View, se arată într-un raport

Un inginer angajat de Google a creat cu buna stiinta un software care colecta date private in timpul cartografierii facute pentru programul Google Street View, se arata intr-un raport al Comisiei Federale pentru Comunicatii (FCC) din SUA, citat de The Washington Post.

Inginerul a trimis e-mail-uri catre directorii Google, in 2006, in care le spunea ca se pot colecta "date profitabile", inclusiv adrese de e-mail, mesaje sau istoria cautarilor printr-un software care sa actiona in retelele Wi-Fi neprotejate din zonele rezidentiale sau de afaceri.

Totusi, raportul nu a putut stabili ca inginerul a actionat la ordinele companiei, astfel incat Google a scapat fara nicio amenda.

Google a facut acum public raportul FCC, omitand doar numele persoanelor implicate.

Raportul spune ca actiunile companiei nu au violat regulile FCC privind protejarea datelor cu caracter personal. FCC a amendat recent Google, insa, cu 25.000 de dolari, pentru ca nu a cooperat in cadrul unei investigatii paralele care a inceput acum doi ani.

"Am decis sa facem public documentul, exceptand numele anumitor indivizi. Desi nu suntem de acord cu unele declaratii din raport, impartasim concluzia FCC conform careia legea nu a fost incalcata. Speram ca putem lasa aceasta problema in urma", se arata intr-un comunicat Google.

In raport, FCC citeaza o analiza facuta in Franta, in care se arata ce date s-au colectat de catre caravanele care au facut Google Street View. Printre date se numarau 72 de parole de e-mail, 774 de adrese de e-mail si o serie de mesaje dintre "un barbat si o femeie, ambii casatoriti, care cautau sa aiba o relatie extramaritala".

×
Subiecte în articol: google street view google date private