x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un lider Al Qaida, implicat în atentatele de la 11 septembrie, a luat cina la Pentagon

Un lider Al Qaida, implicat în atentatele de la 11 septembrie, a luat cina la Pentagon

21 Oct 2010   •   00:00
Un lider Al Qaida, implicat în atentatele de la 11 septembrie, a luat cina la Pentagon

O ştire şocheaza S.U.A.: Unul dintre cei mai periculoşi terorişti implicaţi în plănuirea atentatelor de la 11 septembrie 2001 a luat cina la Pentagon, imediat după atentatele care au zguduit întreaga lume. Ziariştii de la Fox News au intrat în posesia unor documente care dovedesc această afirmaţie.



Numele teroristului aflat pe lista celor mai urmariti infractori de catre CIA este Anwar Al-Awlaki. Situatia a fost observata de un angajat al Departamentului american al Apararii.

Al Awlaki fusese contactat de Secretarul Apararii in scopul de a-i ajuta pe americani sa ajunga la comunitatea musulmana, acesta chiar tinand un discurs in care a condamnat atentatele teroriste asupra turnurilor gemene.

Anwar Al-Awlaki a fost chiar invitat sa ia cina la Pentagon (VEZI DOCUMENT). La o saptamana dupa atacuri, el a fost intervievat de patru ori de FBI, deoarece avusese legaturi cu unii dintre teroristii care au participat la atentate, Nawaf al-Hazmi, Khalid al-Mihdhar si Hani Hanjour.

Cei trei au fost la bordul cursei numarul 77, care a lovit Pentagonul. FBI, insa, nu a comunicat cu Pentagonul in aceasta privinta si nu a oferit detalii legate de Anwar Al-Awlaki, scrie Fox News, citat de ziare.com.

Pentagonul nu a a explicat pana acum cum a fost posibila o semenea greseala. Cand a fost rugat sa comenteze acest subiect, un oficial din Aparare, Gary Tallman, doar i-a intrebat pe ziaristii de la Fox News cum au ajuns in posesia unor astfel de informatii.

×
Subiecte în articol: externe