x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou ATAC al presei britanice: Imigranţii români sunt o BOMBĂ CU CEAS

Un nou ATAC al presei britanice: Imigranţii români sunt o BOMBĂ CU CEAS

27 Mar 2013   •   12:13
Un nou ATAC al presei britanice: Imigranţii români sunt o BOMBĂ CU CEAS

După mai multe articole în care tabloidele britanice denigrează imigranţii români, cotidianul The Sun a publicat un articol intitulat: "Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie".

Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară ucigaşă seceră sute de vieţi în fiecare an, scrie The Sun, care a trimis chiar un reporter în România pentru a constata cum stă situaţia la faţa locului.

Citeşte şi BBC: De ce are România o imagine atât de proastă?

Ziarul publică părerea unor experţi care arată că o bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români.

Citeşte şi Campania antiromâni continuă în presa britanică. Englezii se tem că românii vor invada Anglia

Este de aşteptat să se întâmple un dezastru, a avertizat expertul în TBC Jonathan Stillo, care conduce o cercetare privind Tuberculoza multi-drog rezistentă (TBC-MDR) în România. Când persoana contagioasă se va afla în metroul (londonez) va fi prea târziu. Estimarea este că un bolnav va infecta între 10-15 oameni pe an, a adăugat el.

"TBC-ul este o bombă cu ceas. Dacă nu o anihilezi acum, va scăpa de sub control", a declarat profesorul Alimuddin Zumla, de la ''University College'' din Londra.

Citeşte şi Scandalos: Ce planuri are GUVERNUL BRITANIC pentru imigranţii români şi bulgari

Reporterul de la The Sun, Brian Flynn, a vizitat cea mai avansată clinică de izolare din România pentru bolnavii de tuberculoză rezistentă la medicamente - o clădire din Bucureşti, unde sistemul de ventilaţie nu a funcţionat timp de opt ani.

Citeşte mai multe despre pericolul pe care îl văd cotidianele britanice în imigranţii români pe RTV.NET.

×