x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,8 grade pe Richter, a lovit Chile. Zonele de coastă au fost evacuate

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,8 grade pe Richter, a lovit Chile. Zonele de coastă au fost evacuate

03 Apr 2014   •   07:47
Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,8 grade pe Richter, a lovit Chile. Zonele de coastă au fost evacuate

Un nou puternic cutremur, de magnitudinea de 7,8 grade pe Richter, a lovit nordul statului Chile miercuri seară, a anunţat Institutul de Geofizică al Statelor Unite.

Seismul, cel mai mare dintr-o serie de replici care au urmat puternicului seism, cu  magnitudinea de 8,2 grade care a lovit Chile cu o zi înainte, a fost localizat la 19 km sud de portul Iquique, la o adâncime relativ mică, de 20 de kilometri, potrivit USGS, care anunţase iniţial o magnitudine de 7,4 grade.
   
Centrul de Alertă la Tsunami pentru Pacific a anunţat că nu există nicio ameninţare extinsă de tsunami, dar că acest ultim cutremur ar putea genera un tsunami local.
   
Biroul de urgenţă din Chile a ordonat evacuarea preventivă a zonelor de coastă, deşi nu există rapoarte imediate asupra unor posibile victime sau pagube.

Potrivit Serviciului de Seismologie al Universităţii din Santiago de Chile, seismul s-a produs miercuri la ora locală 22.58, 2.58 GMT joi.

×
Subiecte în articol: cutremur chile