x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un şef mafiot italian recunoaşte că nu îşi aminteşte câte persoane a omorât

Un şef mafiot italian recunoaşte că nu îşi aminteşte câte persoane a omorât

de Agerpres    |    07 Iun 2014   •   17:31
Un şef mafiot italian recunoaşte că nu îşi aminteşte câte persoane a omorât

Un şef mafiot italian, care a decis recent să coopereze cu autorităţile, a afirmat cu ocazia primei sale audieri sâmbătă că nu îşi poate aduce aminte câte persoane a omorât de-a lungul timpului, transmite DPA.

"Am comis multe crime, nu mi le aduc aminte pe toate", a declarat el în Santa Maria Capua Vetere, lângă Napoli. El a vorbit prin intermediul unei videoconferinţe dintr-o locaţie secretă unde se află sub protecţia poliţiei.

Antonio Iovine (49 de ani) este cel mai important dezertor din cadrul Camorra, ramura napolitană a mafiei italiene. Fiind un membru al temutei familii Casalesi, el a fost arestat în 2010 după 16 ani în care s-a ascuns. "Am început să cooperez pentru a avea o viaţă mai bună, pentru a-mi reface viaţa", a explicat Iovine.

După ce a început să vorbească, a fost mutat dintr-o închisoare de înaltă siguranţă, unde se pare că suferea de claustrofobie. Iovine şi-a reamintit de ritualul de iniţiere în Camorra, pe care l-a parcurs în 1985: "Mi-au înţepat degetul şi au lăsat să picure câteva picături de sânge pe o fotografie sfântă. Am spus un jurământ de loialitate pe care nu mi-l aduc aminte exact, dar am jurat să nu trădez clanul".

Supranumit "o' ninno" - "puştiul" în dialectul napolitan - pentru aspectul său tineresc, Iovine a crescut printre rândurile organizaţiei pentru a ajunge în cele din urmă "ministrul economiei" Camorra, supervizând reinvestirea a miliarde de euro provenite din activităţi criminale în activităţi legale.

×
Subiecte în articol: camorra antonio iovine mafia italiana