x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un sergent a fost exclus din armată pentru că l-a insultat pe Barack Obama pe Facebook

Un sergent a fost exclus din armată pentru că l-a insultat pe Barack Obama pe Facebook

de Mediafax    |    26 Apr 2012   •   14:36
Un sergent a fost exclus din armată pentru că l-a insultat pe Barack Obama pe Facebook

Un sergent american din Corpul Puscasilor Marini a fost exclus din armata si retrogradat simbolic la rangul de simplu soldat pentru insultarea presedintelui Barack Obama pe Facebook, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Sergentul Gary Stein, in varsta de 26 de ani, a fost "eliberat din Corpul Puscasilor Marini" pentru "un motiv neonorabil", a afirmat Corpul Puscasilor Marini, intr-un comunicat.

Fiind eliberat de obligatiile militare pentru un "motiv neonorabil" inseamna ca militarul a comis o "fapta grava, departe de conduita asteptata de la un puscas marin", adauga comunicatul, precizand ca aceasta este insotita automat de o retrogradare la rangul de simplu soldat.

Militar de noua ani, sergentul Stein l-a numit pe presedintele american, pe Facebook si pe alte site-uri de Internet, las si "inamicul economiei si religiei", fara a ezita sa scrie pe unul dintre aceste site-uri: "Obama sa se duca sa se f...".

Pe unul dintre aceste site-uri, el vindea de asemenea si stickere cu "NOBAMA 2012" si deschisese un site de Internet numit "Tea Party al fortelor armate", ca sustinere pentru grupul ultra-conservator cu acelasi nume.

In calitate de comandant-sef al fortelor armate, Barack Obama este considerat ca fiind superiorul sergentului.

×
Subiecte în articol: militar barack obama facebook insulta