x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unde a disparut cancelarul german Angela Merkel?

Unde a disparut cancelarul german Angela Merkel?

02 Aug 2018   •   15:43
Unde a disparut cancelarul german Angela Merkel?
Sursa foto: Laurence Chaperon

Presa germană se întreabă unde se află Angela Merkel, după ce soţul ei a fost văzut singur în vacanţă în nordul Italiei. În anii trecuţi, cancelarul şi Joachim Sauer erau fotografiati impreuna în timp ce făceau drumeţii în Alpi. Acum ins[, sotul doamnei Merkel a fost surprins doar alături de fiul său dintr-o căsătorie anterioară

 

''Unde se ascunde cancelarul? La reşedinţa sa de vară sau este alături de mama sa în vârstă de 90 de ani în Uckermark? Criza conjugală? Probleme medicale? Misiune secretă?'', s-a intrebat cotidianul de mare tiraj Bild. 

Asaltata luna trecuta de jurnalistii curiosi sa fle planurile sale de vacanţă, Merkel (64 de ani) a declarat, fara alte detalii, că aşteaptă cu nerăbdare să se odihnească. Un purtător de cuvânt al şefei executivului german a refuzat orice comentariu legat de locul unde se află in prezent cancelarul. 

Merkel şi Joachim Sauer,  care sunt căsătoriţi de 20 de ani, au fost văzuţi ultima dată în public pe 25 iulie, la Festivalul de la Bayreuth (Bavaria), consacrat compozitorului Richard Wagner. Deşi Sauer nu apare foarte des în public alături de soţia sa, profesorul de chimie o însoţeşte de obicei în fiecare vară în regiunea italiană Alto Adige. 

În iulie şi august activitatea politică în Germania este redusă, iar biroul cancelarului german nu are evenimente incluse pe agendă. Uniunea Creştin-Democrată (CDU), partidul cancelarului german, are prevăzută o şedinţă a conducerii sale pe 20 august, un eveniment la care de obicei Angela Merkel participă. AGERPRES

×