x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unde a fost găsit un veteran al debarcării din Normandia căruia i se interzisese participarea la festivităţile din Franţa

Unde a fost găsit un veteran al debarcării din Normandia căruia i se interzisese participarea la festivităţile din Franţa

06 Iun 2014   •   20:51
Unde a fost găsit un veteran al debarcării din Normandia căruia i se interzisese participarea la festivităţile din Franţa

Unui veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial în vârstă de 89 de ani, participant la Debarcarea din Normandia, i-a fost interzisă participarea la evenimentele dedicate evenimentului din Franţa.

Medicii sub supravegherea cărora se afla, în azilul de bătrâni în care locuieşte, nu i-au dat avizul pentru a  face călătoria în Franţa.

Deloc impresionat de circumspecţia medicilor, veteranul nu s-a supus ordinelor primite de la medici, şi-a ascuns medaliile şi decoraţiile sub haina de ploaie şi a pornit la drum pentru a se reîntâlni cu camarazii săi de arme.

După ce au descoperit dispariţia, administratorii azilului au alertat poliţia care declanşat căutări ample pentru găsirea rebelului nonagenar.

La 10 ore după dispariţie, azilul a primit un telefon de la un alt veteran, ceva mai tânăr decât cel dispărut, care le-a comunicat faptul că s-a întâlnit cu acesta într-un tren, că au călătorit bine şi că acum se află în siguranţă, cazaţi într-un hotel din Ouistreham, locul de desfăşurare a ceremoniei dedicate debarcării ce a avut loc în urmă cu 70 de ani.

Îngrijitorii azilului au reuşit să-l contacteze şi pe pensionarul pe care îl aveau în îngrijire, primind asigurări din partea acestuia şi a prietenilor săi că va ajunge înapoi în siguranţă.
telegraph.co.uk

×