x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria cere dreptul de a interveni într-o dispută în instanţă pentru apărarea intereselor minorităţii naţionale

Ungaria cere dreptul de a interveni într-o dispută în instanţă pentru apărarea intereselor minorităţii naţionale

de Agerpres    |    03 Iun 2014   •   19:17
Ungaria cere dreptul de a interveni într-o dispută în instanţă pentru apărarea intereselor minorităţii naţionale

Ungaria doreşte să aibă dreptul de a interveni într-o dispută în instanţă între Comisia Europeană şi un grup de lobby al cetăţenilor europeni în scopul apărării intereselor minorităţii naţionale, a anunţat marţi guvernul ungar, citat de agenţia MTI.

Într-un comunicat, Secretariatul de stat pentru comunităţile ungare de peste hotare al Ministerului ungar de Justiţie a afirmat că este important ca problemele privind protecţia minorităţii să fie soluţionate la nivelul Uniunii Europene.

Guvernul ungar a adresat în acest sens o cerere la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ), cu sediul la Luxemburg.

Un comitet cetăţenesc constituit în cadrul Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene (FUEN), o largă organizaţie a minorităţilor naţionale şi a grupurilor etnice din Europa, a prezentat o iniţiativă a sa, intitulată Minority SafePack, în iulie 2013.

Sunt propuse măsuri ce trebuie luate în considerare de către Uniunea Europeană în domeniile referitoare la politica lingvistică, educaţională, culturală şi regională. Se doreşte, de asemenea, un cadru legal european împotriva discriminării şi o reprezentare în Parlamentul European în domeniul politicii de subvenţii.

Comisia Europeană a respins iniţiativa respectivă, susţinând că este în afara competenţei sale. FUEN a făcut apel în legătură cu această decizie la Curtea de la Luxemburg.

×