x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniunea Europeană s-a oferit să ajute în cazul incendiului de la o tabără din Lesbos care adăpostea aproximativ 12.700 de refugiați

Uniunea Europeană s-a oferit să ajute în cazul incendiului de la o tabără din Lesbos care adăpostea aproximativ 12.700 de refugiați

09 Sep 2020   •   17:24
Uniunea Europeană s-a oferit să ajute în cazul incendiului de la o tabără din Lesbos care adăpostea aproximativ 12.700 de refugiați
Sursa foto: Mario Salerno

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a exprimat, miercuri, „profunda tristețe” după incendiul care a cuprins tabăra de refugiați Moria din insula grecească Lesbos.

„Noi suntem gata să ajutăm, cu statele membre. Prioritatea noastră este securitatea celor care sunt fără adăpost'', a scris Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Tabăra de refugiați Moria adăpostește aproximativ 12.700 de migranți, deși capacitatea de cazare este de doar 2.800, potrivit AFP.

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a anunțat, miercuri dimineață, că Uniunea Europeană va finanța transferul și cazarea în partea continentală a Greciei pentru 400 de copii și adolescenți de la Moria.

Incendiul de la tabăra Moria a izbucnit în urma unei confruntări între migranți, după ce 35 de persoane confirmate cu noul coronavirus au refuzat să fie transferate într-un centru de izolare.

În timpul confruntării, unii dintre migranți au început să provoace incendii, atât în interiorul taberei, cât și pe plantația de măslini din jurul taberei, potrivit declarațiilor făcute de primarul localității Moria, Iannis Mastroyiannis.

Din cauza vântului puternic, de până la 60 km/h, flăcările s-au extins rapid. Cel puțin 25 de pompieri și zece vehicule au fost mobilizate la evacuarea taberei.  

Mai multe organizații umanitare au avertizat timp de luni de zile că, din cauza condițiilor sanitare deplorabile, Moria reprezintă un butoi cu pulbere și au solicitat ca cel puțin persoanele cele mai vulnerabile să fie evacuate.

×