x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Mai multe elicoptere ucrainene au ajuns în România

UPDATE Mai multe elicoptere ucrainene au ajuns în România

08 Mar 2022   •   16:23
UPDATE Mai multe elicoptere ucrainene au ajuns în România

Alte 5 elicoptere ucrainene se îndreaptă către Ghimbav, Brașov, pentru mentenanță. Acestea sunt civile și nu au armament la bord, transmite MApN.

În total, 14 elicoptere din Ucraina au primit autorizație de survol pentru mentenanță la Airbus Helicopters România.

"Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităţilor române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către judeţul Braşov, pentru operaţiuni de mentenanţă planificate la Airbus Helicopters România. Şi pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naţionale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil. În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol pentru deplasarea către Airbus Helicopters România pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare", a transmis MApN.

ȘTIRE INIȚIALĂ Mai multe elicoptere ale Ucrainei au aterizat pe Aeroportul Internaţional din Iaşi. Ministerul Apărării Naționale (MApN) precizează că este vorba despre operațiuni de mentenanță.

Este vorba despre 4 elicoptere ucrainene care vor ajunge la Ghimbav, Brașov, pentru lucrări de mentenanță la Airbus Helicopters România. MApN precizează că autoritățile ucrainene au cerut României dreptul de survol, în cadrul unor contracte în derulare. 

Aeronavele sunt configurate pentru executarea misiunilor civile și sunt înarmate.

Pentru aceste elicoptere au fost depuse, marți, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizâd deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală.

×
Subiecte în articol: elicoptere ucraina mapn ghimbav