x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Rusia a testat rachete balistice în cadrul exerciţiilor forţelor nucleare strategice

UPDATE Rusia a testat rachete balistice în cadrul exerciţiilor forţelor nucleare strategice

26 Oct 2022   •   16:15
UPDATE Rusia a testat rachete balistice în cadrul exerciţiilor forţelor nucleare strategice

Federația Rusă a anunțat SUA despre exerciții nucleare, care includ teste cu rachete balistice intercontinentale. Vladimir Putin a asistat la manevrele militare, scrie Reuters.

Rusia a testat, miercuri, rachete balistice, în Extremul Orient rus şi în regiunea Arctica, în cadrul exerciţiilor forţelor nucleare strategice.

O rachetă balistică a fost lansată în zona Peninsulei Kamceatka, în Extremul Orient rus, iar alta în Marea Barents, în zona arctică. Exerciţiul a implicat şi zboruri ale avioanelor strategice Tupolev Tu-95, precum şi teste cu rachete de croazieră.

Vladimir Putin a asistat la manevrele "forţelor strategice de disuasiune" desfăşurate la nivel terestru, maritim şi aerian. Toate rachetele testate de armata rusă au atins ţintele stabilite. Exerciţiul a avut rolul de a testa capacităţile de ripostă la un "atac nuclear inamic", a comunicat Statul Major al armatei ruse, citat de agenţia Tass.

ȘTIRE INIȚIALĂ "Statele Unite au fost notificate şi, aşa cum am subliniat anterior, acesta este un exerciţiu anual de rutină al Rusiei. În acest sens, Rusia îşi respectă obligaţiile de control al armelor şi angajamentele de transparenţă în a face aceste notificări", a spus purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, generalul de brigadă Patrick Ryder.

Totodată, este de așteptat ca exercițiile anuale "Grom" ale forţelor nucleare strategice ale Rusiei, să includă și teste cu rachete balistice intercontinentale, așa cum a făcut anterior. Noul Tratat START, obligă statele nucleare să notifice astfel de lansări de rachete.

"În timp ce Rusia se angajează într-o agresiune neprovocată şi o retorică nucleară nesăbuită, aceste măsuri de notificare asigură că nu suntem luaţi prin surprindere şi reduc riscurile unei percepţii greşite", a declarat și Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.



 

×
Subiecte în articol: sua Rusia rachete balistice