x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE SUA și NATO reacționează la amenințările lui Vladimir Putin: Este o retorică periculoasă, un comportament iresponsabil

UPDATE SUA și NATO reacționează la amenințările lui Vladimir Putin: Este o retorică periculoasă, un comportament iresponsabil

27 Feb 2022   •   17:46
UPDATE SUA și NATO reacționează la amenințările lui Vladimir Putin: Este o retorică periculoasă, un comportament iresponsabil

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat, duminică, atitudinea "periculoasă" şi "iresponsabilă" a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, care a plasat în alertă capabilităţile de disuasiune nucleară, în contextul războiului din Ucraina şi conflictului cu Occcidentul.

"Este o retorică periculoasă, un comportament iresponsabil. Şi, desigur, când combini această retorică cu ceea ce face Rusia pe teren în Ucraina, poartă un război împotriva unei naţiuni independente, suverane, declanşează o invazie masivă asupra Ucrainei, situaţia devine şi mai gravă", a afirmat Jens Stoltenberg, citat de CNN.

ȘTIRE INIȚIALĂ Statele Unite reacționează la amenințarea cu alerta nucleară a președintelui Vladimir Putin spunând că amenințarea nu există.

"Acesta este un model pe care l-am observat la Vladimir Putin în cursul acestui conflict, prin care sunt fabricate ameninţări care nu există, în scopul justificării unei noi agresiuni. Comunitatea mondială şi poporul american trebuie să privească această situaţie prin această prismă.

Am observat acest lucru la Putin în mod repetat. Iar Rusia nu a fost niciodată în vreun pericol din partea NATO sau din partea Ucrainei. Acesta este un model comportamental al preşedintelui Putin", a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, citată de ABC News.

Vladimir Putin a anunțat că a plasat în alertă capabilitățile de disuasiune nucleară motivând declarațiile agresive ale NATO și amenințările cu sancțiuni ale statelor occidentale. 

 

×
Subiecte în articol: sua nato arsenal nuclear