x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Ian devastează America. Peste două milioane de americani, rămași fără energie electrică

Uraganul Ian devastează America. Peste două milioane de americani, rămași fără energie electrică

29 Sep 2022   •   11:04
Uraganul Ian devastează America. Peste două milioane de americani, rămași fără energie electrică
Sursa foto: Facebook Accu Weather

Peste 20 la sută dintre clienți au rămas fără energie electrică în toată Florida, anunță, joi, autoritățile americane, care monitorizează ravagiile făcute de uraganul Ian. Și Cuba e în beznă.

Peste 2.300.000 de clienți din Florida nu aveau energie electrică la începutul zilei de joi, potrivit PowerOutage.us. Asta înseamnă aproximativ 21% din toți clienții din stat, relatează și CNN.

.Douăsprezece districte raportează că peste jumătate dintre clienți nu au energie electrică. Zonele cele mai afectate sunt cele aflate în calea uraganului Ian din sud-vest, centru și nord-est.

Uraganul Ian a lovit coastele Floridei miercuri, iar americanii se așteaptă la distrugeri uriașe. Numeroase comunități au fost deja inundate, iar autoritățile au evacuat oameni, au blocat căile ferate, aeroporturile și drumurile și au închis școlile și alte instituții.

Cuba rămăsese încă de ieri în beznă. Potrivti autorităților de la Havana, țara rămăsese  complet fără curent electric, după ce uraganul Ian a lovit extremitatea vestică a insulei. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: uraganul Ian