x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Uraganul Michael, cel mai puternic din ultimii 25 de ani

VIDEO. Uraganul Michael, cel mai puternic din ultimii 25 de ani

11 Oct 2018   •   13:25
VIDEO. Uraganul Michael, cel mai puternic din ultimii 25 de ani

Cea mai puternică furtună din ultimii 25 de ani din SUA a lovit Florida Panhandle cu vânturi care au atins viteza de 250 de km/h, miercuri. Uraganul Michael a dus la moartea a două persoane şi a distrus zeci de locuinţe.

Uraganul Michael, o furtună de categoria 4, a fost la doar un pas de a fi încadrat în categoria 5, fiind astfel cea mai puternică furtună de la Uraganul Andrew, care a lovit Florida în 1992.

Michael s-a intensificat rapid: a crescut de la o furtună tropicală la o furtună de categoria 2, marţi, iar în momentul în care a lovit ţărmul era deja o furtună de categoria 4.

Imaginile transmise de televiziunile din SUA surprind copaci rupţi de la jumătate sau smulşi din rădăcini, stâlpi de electricitate căzuţi, construcţii care se prăbuşesc.

Vance Beu, în vârstă de 29 de ani, a rămas împreună cu mama sa în locuinţa lor aflată într-un complex de clădiri din lemn. Un copac a făcut o gaură în acoperiş, iar Vance spune că urechile i s-au înfundat când presiunea a pătruns în casă, scrie The Guardian.

“A fost îngrozitor, sincer. Era multă gălăgie. Ne gândeam că geamurile se pot sparge în orice moment”, a spus Beu pentru sursa citată.

Uraganul Michael a pierdut în intensitate, ajungând la gradul de furtună tropicală, însă îşi păstrează traiectoria către Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud, state care încă încearcă să-şi revină de pe urma Uraganului Florence, de luna trecută.

“Oamenii din Georgia trebuie să se trezească şi să fie atenţi. Va fi cea mai puternică furtună pe care sudul şi sud-vestul Georgiei au văzut-o în ultimele decenii.”, a spus administratorul Agenţiei Federale pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, Brock Long.

Cele două persoane care au murit în urma furtunii sunt un bărbat din Gadsden Country, Florida, omorât de un copac care a căzut peste casa lui şi un copil din Seminole Country, Georgia, despre care se crede că a fost omorât după ce a căzut ceva peste casa unde se afla. Autorităţile au declarat că detaliile despre moartea copilului nu sunt clare, pentru că nu au reuşit să ajungă la locul cu pricina.

Autorităţile din Florida au avertizat că cei care nu vor să evacueze sunt pe cont propriu.

“Nu o să vină nimeni să vă salveze vieţile”, a spus guvernatorul Floridei, Rick Scott, pentru CNN. “Am făcut tot ce am putut pentru a spune oamenilor să evacueze, iar unele persoane au ales, din păcate, să nu o facă. Îmi e frică de faptul că o să fie copii care nu au făcut alegerea asta pentru ei.”

 

 

×