x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A dat foc la biblie şi apoi a urinat pe ea. Incidentul a dat naştere unei dezbateri despre liberatea de expresie

A dat foc la biblie şi apoi a urinat pe ea. Incidentul a dat naştere unei dezbateri despre liberatea de expresie

31 Aug 2014   •   11:41
A dat foc la biblie şi apoi a urinat pe ea. Incidentul a dat naştere unei dezbateri despre liberatea de expresie

Un bărbat de 22 de ani, care s-a autointitulat "Dark Lord" a fost arestat, vineri, în statul american Arizona, după ce a dat foc unei biblii, pentru ca apoi să urineze peste aceasta. Incidentul s-a petrecut în faţa unui azil pentru oamenii străzii condus de o fundaţie creştină.

"Dark Lord", pe numele său real Eric Minerault, a fost reţinut şi închis sub acuzaţia de distrugere de simboluri.

Potrivit poliţiei, când agenţii au sosit la faţa locului, au dat de un bărbat îmbrăcat într-o robă neagră cu roşu, care purta o pentagramă atârnată de un lanţ la gât.

Alături de acesta, pe treptele adăpostului, a fost observată biblia udă, dar cu semne de arsuri.

Eric Minerault şi-a recunoscut fapta pe loc. Întrebat de ce a făcut asta, bărbatul a spus că el este "Dark Lord" (Stăpânul Întunericului) şi că a vrut să "blesteme creştinii", luând adăpostul pentru oameni ai străzii drept biserică.

"Dark Lord" a petrecut noaptea în închisoare, fiind eliberat a doua zi.

Cazul său a intrat în atenţia Uniunii Americane pentru Libertăţi Civile, care a cerut explicaţii poliţiei, pentru a stabili dacă dreptul la liberă exprimare a fost încălcat în cazul bărbatului de 22 de ani.

Poliţia, însă, a motivat reţinerea acestuia în baza aceleiaşi legi care interzice, de exemplu, arderea unei cruci de către Ku Klux Klan, raţiunile arestării ţinând de siguranţa publică, nu de îngrădirea libertăţii de eprimare. 

×
Subiecte în articol: biblie urinat libertate de exprimare