x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Va fi răzbunarea noastră!" - mesaj al teroriştilor ceceni cu 18 zile înaintea startului Olimpiadei de la Soci (VIDEO)

"Va fi răzbunarea noastră!" - mesaj al teroriştilor ceceni cu 18 zile înaintea startului Olimpiadei de la Soci (VIDEO)

20 Ian 2014   •   09:45
"Va fi răzbunarea noastră!" - mesaj al teroriştilor ceceni cu 18 zile înaintea startului Olimpiadei de la Soci (VIDEO)

O înregistrare postată pe un site al militanţilor ceceni, de către gruparea Ansar al Sunah, ridică noi semne de întrebare asupra capacităţii autorităţilor ruse de a asigura securitatea pe perioada Olimpiadei de iarnă care va debuta pe 7 februarie, la Soci.

"Vom avea pachete surpriză pentru voi. Şi turiştii care vor veni vor avea surprize. Veţi plăti pentru sângele musulmanilor, vărsat în fiecare zi în Afganistan, Somalia, Siria, pretutindeni în lume. Va fi răzbunarea noastră", este mesajul din înregistrarea în care apar doi bărbaţi, bănuiţi a avea legătură cu atentatele de la Volgograd, soldate cu moartea a 30 de persoane, la sfârşitul anului trecut.

Autorităţile americane examinează înregistrarea, dar surse oficiale deplâng reticenţa Rusiei în a colabora cu omologii americani în materie de securitate.

Conform Wall Street Journall, la Sochi vor fi prezenţi doar 40 de agenţi FBI, comparativ cu cele câteva sute care au asigurat securitatea la trei ediţii precedente ale Jocurilor Olimpice, respectiv Atena 2004, Torino 2006 şi Beijing 2008.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

×