x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vacile lui Mandela mor de foame. Autorităţile au decis să le salveze

Vacile lui Mandela mor de foame. Autorităţile au decis să le salveze

03 Aug 2014   •   16:01

Autorităţile locale au fost nevoite să intervină pentru a salva zecile de vaci care mor de foame pe proprietatea familiei lui Nelson Mandela din satul în care fostul preşedinte sud-african decedat anul trecut şi-a petrecut copilăria, relatează The Sunday Times.

Potrivit sursei citate, guvernul provinciei Cap-Oriental a furnizat vineri hrană pentru o sută de animale, după ce 97 de vaci ale eroului luptei contra apartheidului au murit deja de foame.

Respectiva regiune este victima unei secete acute în această perioadă, iar proprietatea din satul Qunu, unde Mandela a crescut şi în cele din urmă a fost înhumat, se află într-o situaţie foarte dificilă, a declarat administratorul fermei familiei, citat de săptămânalul mai sus menţionat.
Însuşi ministrul regional al Agriculturii, Mlibo Qoboshiyane, s-a deplasat la faţa locului. El a calificat starea animalelor drept „preocupantă” şi drept „critice” cantitatea de apă şi de hrană disponibile la respectiva fermă.

Mandela a crescut la Qunu şi şi-a ajutat familia la creşterea animalelor. „Una dintre dorinţele mele este ca activităţile fermei să continue şi după moartea mea”, a scris el în testament.

Fostul preşedinte a decedat în decembrie anul trecut la vârsta de 95 de ani. El a fost înmormântat lângă trei dintre copiii săi la Qunu, unde a petrecut, ca băieţel, ani foarte fericiţi, şi unde se întorsese să-şi trăiască o parte din anii de pensie.

Cel mai mare dintre nepoţii lui Nelson Mandela, Mandla Mandela, a recunoscut pentru săptămânal că situaţia fermei nu este satisfăcătoare, şi că familia încearcă să rezolve problemele. (I.D)

×
Subiecte în articol: nelson mandela