x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Valerie Trierweiler reacţionează pe Twitter la anunţul lui Hollande privind despărţirea lor

Valerie Trierweiler reacţionează pe Twitter la anunţul lui Hollande privind despărţirea lor

de Marina Constantinoiu    |    26 Ian 2014   •   11:10
Valerie Trierweiler reacţionează pe Twitter la anunţul lui Hollande privind despărţirea lor

Jurnalista Valerie Trierweiler, tocmai părăsită oficial de şeful statului francez, care a anunţat sâmbătă seara separarea lor, se pregăteşte de plecare. Şi de la Elysee, dar şi din Franţa. E drept, nu definitiv, ci în India, într-o acţiune caritabilă.

La trei ore după preşedinte

Înainte de plecare, Valerie Trierweiler a ales reţeaua de socializare Twitter pentru a se exprima public, relatează 20Minutes.fr.

La trei ore după anunţul privind separarea lor făcut de Francois Hollande însuşi pentru agenţia France Presse, doamna Trierweiler s-a adresat...personalului de la Palatul Elysee.

A mulţumit personalului de la palat!

"Toate mulţumirile mele merg către extraordinarul personal de la Elysee. Nu voi uita niciodată devotamentul său, nici emoţia în momentul despărţirii", a scris jurnalista pe contul său de Twitter.

Nicio vorbă despre despărţire sau despre Francois Hollande, deci. Dar este un mesaj care anunţă plecarea "Primei Doamne" de la Elysee, comentează sursa citată.
Preşedintele francez Francois Hollande a anunţat separarea de partenera sa la două săptămâni după scandalul mediatic privind idila lui cu actriţa franceză Julie
Gayet.

În nume personal

Precizând că vorbeşte în nume personal şi nu în calitate de şef al statului, fiind vorba despre viaţa sa privată, Francois Hollande a declarat: "Anunţ că am pus punct vieţii mele comune cu Valerie Trierweiler".

Preşedintele francez s-a angajat pe 14 ianuarie în timpul unei conferinţe de presă să clarifice situaţia relaţiei sale de cuplu cu Valerie Trierweiler, după dezvăluirile făcute de revista Closer la 10 ianuarie referitoare la aventura sa cu actriţa franceză Julie Gayet de 41 de ani.

Trierweiler îşi va relua activităţile de caritate cu o vizită în India pe care o va începe duminică, iar Hollande a dorit să soluţioneze chestiunea până atunci.

Sondaje

Potrivit sondajelor de opinie, Francois Hollande (59 de ani) este cel mai nepopular preşedinte din Franţa modernă. El are patru copii dintr-o relaţie anterioară cu Segolene Royal, membră a conducerii Partidului Socialist francez şi candidată din partea acestuia la alegerile prezidenţiale din 2007. Royal a anunţat separarea de Hollande la scurt timp după ce ea a pierdut acel scrutin în favoarea conservatorului Nicolas Sarkozy.

Culisele anunţului prezidenţial

Postul de televiziune francez BFMTV a contactat-o pe Sylvie Maligorne, şefa departamentului politic al AFP, cea care este sursa ştirii publicate de agenţie sâmbătă seara.

Hollande a contactat-o pe numărul ei de mobil pentru a-i da comunicatul de presă. El a precizat că vorbeşte cu titlu personal, şi nu ca şef al statului. Preşedintele a mai precizat că este un moment dificil şi dureros şi a anunţat sfârşitul relaţiei.
Întrebată cum de a contactat-o pe ea preşedintele, jurnalista a explicat că îl cunoaşte de mai mult timp pe Hollande şi că spera să fie ea cea contactată. Ea a mai precizat că discuţia a fost scurtă şi că Hollande nu a spus ce se va întâmpla după această separare.

×