x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Valerie Trierweiler rupe tăcerea: "Pentru iubire e nevoie de doi, pentru despărţire doar de unul"...

Valerie Trierweiler rupe tăcerea: "Pentru iubire e nevoie de doi, pentru despărţire doar de unul"...

30 Ian 2014   •   10:04
Valerie Trierweiler rupe tăcerea: "Pentru iubire e nevoie de doi, pentru despărţire doar de unul"...

Fosta Primă Doamnă a Franţei, Valerie Trierweiler, vorbeşte, intr-un interviu acordat Paris-Match şi Le Parisien Magazine, despre ruptura sa de Francois Hollande şi nu exclude posibilitatea de a scrie despre aceasta o carte.

După o lungă tăcere mediatică, Valerie Trierweiler a acceptat să revină asupra separării sale de Francois Hollande. Revista Paris-Match, unde fosta Primă Doamnă ţinea o rubrică de cronică literară şi a fost timp de mai mulţi ani jurnalistă la secţiunea de politică, a stat de vorbă cu Valerie Trierweiler in avionul care o ducea spre India, in timp ce Le Parisien a beneficiat de confidenţele ei de-a lungul călătoriei sale umanitare in sprijinul ONG-ului Action contre la faim, călătorie din cauza căreia ea a fost supusă unei "mari presiuni" in scopul anulării acesteia. De-a lungul intregii sale călătorii, ea a răspuns la SMS-uri din partea lui Francois Hollande, care se ingrijora pentru "buna organizare a călătoriei şi starea de sănătate" a fostei Prime Doamne.

"Nu mi-a plăcut niciodată fastul de la Elysee. India inseamnă o intoarcere la libertate, departe de lumea politică şi trădările ei", a afirmat Valerie Trierweiler pentru Parisien Magazine. "Nu am trăit puterea in acelaşi fel. Aceasta a distrus ceva. Eu aş fi preferat o viaţă normală: poate că am mai fi fost şi azi impreună. Eu ştiu cine sunt, pot să mă privesc in oglindă. Sunt liberă", a spus fosta Primă Doamnă.

Valerie Trierweiler confirmă ceea ce presa tabloidă avansa de mai multe săptămâni, însă ea nu şi-ar fi imaginat niciodată că Francois Hollande avea o relaţie cu actriţa Julie Gayet. "Auzeam zvonuri, evident, dar zvonuri auzi despre toţi. Aud şi despre mine, mereu. Nu le acordam atenţie. Atunci când am aflat, a fost ca şi cum aş fi căzut dintr-un zgârie-nori", explică ea pentru Paris-Match.

Urmarea este cunoscută. A doua zi după apariţia articolului-şoc din Closer, Valerie Trierweiler a fost spitalizată timp de o săptămână la spitalul Pitie-Salpetriere, inainte de a se odihni câteva zile la La Lanterne, reşedinţa prezidenţială situată la Versailles. Sâmbătă, 26 ianuarie, Francois Hollande şi-a făcut publică ruptura de Valerie Trierweiler, intr-un interviu pentru AFP: "Anunţ că am pus capăt vieţii comune pe care o impărţeam cu Valerie Trierweiler". "Pentru o iubire este nevoie de doi, insă pentru o despărţire este suficient unul", a remarcat, cu amară ironie, fosta Primă Doamnă pentru Parisien Magazine.

De asemenea, Valerie Trierweiler a dat asigurări că "nu traversează o perioadă de criză". "Aceasta nu este prima ruptură din viaţa mea. Actuala ruptură este violentă, pentru că a fost mediatizată. Viaţa nu se opreşte dacă nu mai sunt Primă Doamnă", a afirmat ea. Trierweiler intenţionează să-şi reia meseria de jurnalist, chiar dacă "acum este prea devreme" şi "nu are incă un proiect". "Sunt mai mult decepţionată decât furioasă. Nu exclud posibilitatea de a scrie o carte", a spus Valerie Trierweiler.

Cu toate acestea, nu se pune problema ca ea să revină la jurnalismul politic. Valerie Trierweiler doreşte să-şi continue acţiunile de caritate alături de organizaţii precum Secours populaire, Action contre la faim şi Fondation Danielle-Mitterand.

Jurnalista afirmă că nu "se crede o prinţesă". "Am interesul să-mi reiau viaţa normală cât mai repede cu putinţă, pentru că nu doresc să fac parte dintr-o categorie de oameni din care nu am făcut parte niciodată. Aceasta nu inseamnă o revenire la viaţa mea de dinainte. Experienţa mea de Primă Doamnă m-a imbogăţit, eu am descoperit că aş putea face multe pentru a ajuta alţi oameni. Nu vreau să dau impresia că-mi exploatez necazul", a subliniat fosta Primă Doamnă a Franţei.

×