x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Van Rompuy: Şefii de stat şi de guvern din UE se vor reuni să discute, în contextul evenimentelor din Ucraina

Van Rompuy: Şefii de stat şi de guvern din UE se vor reuni să discute, în contextul evenimentelor din Ucraina

03 Mar 2014   •   16:13
Van Rompuy: Şefii de stat şi de guvern din UE se vor reuni să discute, în contextul evenimentelor din Ucraina
Sursa foto: Van Rompuy: Şefii de stat şi de guvern din UE se vor reuni să discute, în contextul evenimentelor din Ucraina

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, examinează posibilitatea de a convoca o reuniune extraordinară a şefilor de stat şi de guvern din ţările Uniunii Europene în scopul coordonării răspunsului european la grava criză prin care trece Ucraina, relatează luni EFE, care citează surse din cadrul Consiliului.

Şeful Comisiei Europene, José Manuel Durao Barroso, a declarat la Berlin că, 'foarte curând', şefii de stat şi de guvern din UE se vor reuni 'pentru a avea un răspuns comun' în contextul evenimentelor din Ucraina.

Calendarul majorităţii liderilor din statele UE este încărcat, deoarece în zilele de 6 şi 7 martie va avea loc la Dublin (Irlanda) Congresul Partidului Popular European (PPE), la care sunt invitaţi toţi şefii de stat şi de guvern conservatori din UE pentru a decide cu privire la candidatul acestei formaţiuni la preşedinţia Comisiei Europene.

În cazul în care nu se va convoca o reuniune de urgenţă, liderii ţărilor UE se vor întâlni cu prilejul Consiliului European din 20 şi 21 martie, la Bruxelles. Demersurile diplomatice privind o ieşire pe cale paşnică din criză în Ucraina s-au intensificat în ultimele ore, aminteşte sursa citată. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: van rompuy sefi de stat ucraina