x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânzările cu amănuntul din SUA cresc cu 7,6% în sezonul de sărbători

Vânzările cu amănuntul din SUA cresc cu 7,6% în sezonul de sărbători

de Redacția Jurnalul    |    26 Dec 2022   •   21:20
Vânzările cu amănuntul din SUA cresc cu 7,6% în sezonul de sărbători

Vânzările cu amănuntul din SUA au crescut cu 7,6% în perioada 1 noiembrie - 24 decembrie, care cuprinde cea mai mare parte a sezonului de sărbători, deoarece reducerile mari au atras consumatorii dornici de oferte, se arată într-un raport Mastercard publicat luni, citat de Reuters.

Creșterea este mai mare decât cea de 7,1% pe care Mastercard o prognozase în septembrie. Cu toate acestea, creșterea vânzărilor cu amănuntul de sărbători din acest an este mai mică decât creșterea de 8,5% de anul trecut, în condițiile inflației crescute, a majorării ratelor dobânzilor și amenințării unei recesiuni care i-au făcut pe consumatori să devină prudenți.

Retailerii, inclusiv Amazon.com Inc și Walmart au oferit reduceri mari în timpul sezonului de sărbători pentru a readuce stocurile la niveluri normale.

Acest lucru a dus la o cerere puternică pentru orice, de la jucării la electronice, în perioada de cinci zile dintre Ziua Recunoștinței și Cyber Monday.

Cu toate acestea, vânzările de electronice au scăzut cu 5,3% în perioada menționată, potrivit raportului Mastercard SpendingPulse.

Dar vânzările din categoriile de îmbrăcăminte și restaurante au crescut cu 4,4% și, respectiv, 15,1%, contribuind la creșterea cifrei generale.

Vânzările online au urcat cu 10,6% în această perioadă, puțin mai puțin decât creșterea de 11% de anul trecut, se arată în raportul Mastercard.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vanzari sua