x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vărul preşedintelui afgan, ucis de trupele NATO

Vărul preşedintelui afgan, ucis de trupele NATO

10 Mar 2011   •   15:09
Vărul preşedintelui afgan, ucis de trupele NATO

155646-afghan-president-hamid-ka-007.jpgAtmosfera a devenit extrem de tensionată în Afghanistan, după ce miercuri noapte vărul preşedintelui ţării a fost ucis, în propria locuinţă, de trupe NATO.

 

Purtătorul de cuvânt al lui Hamid Karzai, Waheed Omar, a catalogat atacul drept o greşeală de nepermis, preşedinţia afgană exprimându-şi tristeţea, la fel ca “în toate cazurile în care şi-au pierdut viaţa civili nevinovaţi”.

 

Un oficial local din zona în care s-a petrecut incidentul a declarat că “imediat după miezul nopţii, soldaţii americani au înconjurat casa cu tancuri, după care l-au scos afară din casă pe Haji Yar Mohammad Karzai şi l-au împuşcat. A fost practic o execuţie”.

 

Incidentul este greu de explicat, în condiţiile în care s-a petrecut într-o zonă în care prezenţa talibanilor este una timidă. Tensiunea din Afghanistan s-a aprofundat şi mai mult, după ce săptămâna trecută, preşedintele Karzai a refuzat scuzele comandantului NATO, generalul american David Petraeus, după uciderea accidentală a nouă adolescenţi.

×
Subiecte în articol: hamid karzai afganistan