x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi informații de la Vatican. Care este starea de sănătate a fostului Papă Benedict al XVI-lea

Noi informații de la Vatican. Care este starea de sănătate a fostului Papă Benedict al XVI-lea

de Redacția Jurnalul    |    29 Dec 2022   •   18:55
Noi informații de la Vatican. Care este starea de sănătate a fostului Papă Benedict al XVI-lea
Sursa foto: Hepta

Fostul Papă Benedict al XVI-lea este „lucid și alert", dar se află în continuare într-o stare gravă, au anunțat reprezentanții Vaticanului.

Papa Francisc a avertizat miercuri că predecesorul său, în vârstă de 95 de ani, este foarte bolnav și a făcut apel la toată lumea să se roage pentru el.

Vaticanul a precizat joi că fostul Papă „s-a putut odihni bine noaptea trecută".

Benedict al XVI-lea a devenit în 2013 primul lider din ultimii 600 de ani al Bisericii Catolice care a demisionat, invocând vârsta înaintată. Când a fost ales Papă în 2005, la vârsta de 78 de ani, el și-a câștigat reputația de conservator care aplică doctrina Bisericii. În momentul alegerii el avea probleme de sănătate care s-au agravat în timp.

După ce Papa Francisc a alertat lumea despre sănătatea șubredă a predecesorului său, Vaticanul a emis o primă declarație prin care a confirmat că a existat o „agravare" din cauza vârstei înaintate. Într-o altă declarație, joi, Vaticanul a precizat că „deși starea lui Benedict rămâne gravă, în acest moment situația este stabilă".

Papa Francisc l-a vizitat miercuri pe Benedict al XVI-lea la mănăstirea Mater Ecclesiae, aflată între zidurile Vaticanului, unde acesta locuiește de când a demisionat. Fostul Papă se află acum sub supravegherea constantă a medicilor.

×
Subiecte în articol: benedict francisc papa