x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaticanul dezvăluie programul primei vizite, după 500 de ani, a Papei în Marea Britanie

Vaticanul dezvăluie programul primei vizite, după 500 de ani, a Papei în Marea Britanie

19 Aug 2010   •   00:00

Vaticanul a dezvăluit miercuri programul vizitei lui Benedict al XVI-lea în Marea Britanie, unde Papa se va afla în perioada 16-19 septembrie, în cadrul unei vizite oficiale de stat, prima după 500 de ani de la ruptura lui Henric al VIII-lea de Roma.



Benedict al XVI-lea va pleca din capitala italiană joi dimineaţa, la 16 septembrie, cu destinaţia Edinburgh, unde va fi primit la Palatul Regal Holyroodhouse, în cadrul unei "vizite de curtoazie a Maiestăţii Sale Elisabeta a II-a, regina Marii Britanii", a anunţat Vaticanul, într-un comunicat, citat de Mediafax.

El va oficia, joi după-amiaza, o slujbă la Glasgow, la Bellahouston Park, după care va pleca, spre seară, către Londra.

Papa îşi va începe sejurul, vineri, în capitala britanică, printr-o slujbă privată, în capela Nunţiaturii Apostolice, la Wimbledon, urmată de o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului educaţional catolic, la Twickemham, şi o întâlnire cu liderii celorlalte religii, la Palatul Lambeth.

Vineri după-amiaza, Papa va efectua o "vizită de curtoazie arhiepiscopului de Canterbury", Rowan Williams, cel mai înalt prelat al Bisericii Anglicane, urmată de o întâlnire cu reprezentanţi ai societăţii civile, lumii academice, culturale şi mediului de afaceri, dar şi cu reprezentanţi ai corpului diplomatic şi liderilor religioşi, la Westiminster Hall.

Papa îşi va încheia ziua cu o slujbă ecumenică, la Abaţia Westminster, unde va susţine şi un discurs.

Sâmbătă va fi o zi marcată de politică. Dimineaţa, la Palatul arhiepiscopului din Westminster, Benedict al XVI-lea se va întâlni, pe rând, cu premierul David Cameron, vicepremierul Nick Clegg şi cu liderul opoziţiei laburiste.

Vor urma o "sfântă slujbă" la Westminster, o predică şi salutul papei, dar şi o vizită la azilul Saint-Peter, în cartierul Lambeth.

Seara, el va participa la o ceremonie de rugăciuni pentru beatificarea cardinalului John Henry Newman, la Hyde Park.

Benedict al XVI-lea va părăsi Londra, duminică dimineaţa, pentru a se îndrepta către Birmingham, unde, la ora 10.00 (12.00, ora României), va celebra "sfânta slujbă de beatificare" a cardinalului Newman, în Parcul Cofton, la Rednal. Ulterior, el va lua prânzul alături de episcopii Angliei, Ţării Galilor şi Scoţiei, în faţa cărora va susţine un discurs.

Papa va susţine un ultim discurs duminică după-amiaza, în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia plecării sale, pe aeroportul din Birmingham.

×
Subiecte în articol: externe