x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un veteran pierde un proces de defăimare. Ziariștii l-au acuzat de implicarea în uciderea unor afgani

Un veteran pierde un proces de defăimare. Ziariștii l-au acuzat de implicarea în uciderea unor afgani

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2023   •   11:15
Un veteran pierde un proces de defăimare. Ziariștii l-au acuzat de implicarea în uciderea unor afgani
Sursa foto: Kuzma/Getty Images/iStockphoto

Un celebru veteran de război a pierdut procesul pe care l-a deschis împotriva unor publicații din Australia. Acestea au scris despre implicarea militarului australian în uciderea ilegală a șase afgani, potrivit Reuters,

Unul dintre cei mai decorați militari din Australia a pierdut joi un proces de defăimare împotriva a trei ziare care l-au acuzat de implicare în uciderea ilegală a șase afgani în timpul petrecut în Afganistan.

Ziarele au dovedit că informațiile lor sunt adevărate în legătură cu majoritatea acuzațiilor de care s-a plâns militarul, a declarat judecătorul Curții Federale Anthony Besanko din Sydney, la finalul procesului care a pus în discuție conduita trupelor de elită.

Fostul corp al forțelor speciale Ben Roberts-Smith, în vârstă de 44 de ani, a dat în judecată Sydney Morning Herald, Age and the Canberra Times pentru că l-au înfățișat ca o persoană care „a încălcat regulile morale și legale ale implicării militare" în Afganistan, unde a servit din 2006 până în 2012.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: defaimare veteran