x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin: NATO este fiica isterică a Războiului Rece!

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin: NATO este fiica isterică a Războiului Rece!

05 Sep 2014   •   09:03
Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin: NATO este fiica isterică a Războiului Rece!

Ieri au început la Newport, în Țara Galilor, lucrările summitului NATO, care se desfășoară într-un context politico-militar extrem de tensionat, din cauza crizei din Ucraina și a expansiunii insurgenților Grupului Islamic în Irak și Siria.

După ce liderii Alianţei Nord-Atlantice şi-au exprimat sprijinul unanim pentru Ucraina şi au promis să o ajute să-şi dezvolte armata, ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, i-a avertizat pe cei reuniţi în Ţara Galilor împotriva luării de măsuri ce ar putea strica în continuare legăturile dintre Rusia şi Occident.

"Atât timp cât nu ne vom opri din a perpetua linii de divizare în Europa, vom ajunge în situaţii ca în Ucraina. Rusia vrea ca poporul ucrainean să câştige în unitatea sa multietnică, dar unii dintre partenerii noştri occidentali vor ca NATO să câştige. SUA susţin partea favorabilă războiului în Ucraina", a afirmat Lavrov, care a denunţat o "izbucnire a retoricii antiruse în contextul crizei ucrainene".

La rândul său, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a calificat NATO drept "fiica isterică a Războiului Rece" și a afirmat că situația din Ucraina ajută SUA să slăbească UE, concurentul său economic.


×